Wat valt er allemaal te beleven op een boogscheut van de Chalet?

Heel wat! Ontdenk het hier.

.spa francorchamps

Het Circuit van Spa-Francorchamps, dat regelmatig als favoriet wordt aangeduid door racepiloten uit de hele wereld, maakt deel uit van de legendarische tracés uit de autosport, net zoals dat van Le Mans, Indianapolis en Monaco.

Het Circuit is sinds 1985 regelmatig het theater van de Grote Prijs van België Formule 1. De officieuze titel van ‘mooiste circuit ter wereld’ is meer dan verdiend voor het legendarische tracé van iets meer dan 7 km, het langste op de F1-kalender. Een mondiaal label dat zelden wordt betwist dankzij het landschap met valleien, de snelle bochten, de beroemde en unieke Raidillon, maar ook dankzij het indrukwekkende natuurlijke kader, te midden van sparrenbossen, waar je het geluid van de motoren hoort weerklinken. Een echt pareltje dat voortdurend wordt aangepast aan de laatste FIA-veiligheidsnormen, met infrastructuren die even goed worden onderhouden als de mythe in stand wordt gehouden. Een Belgisch historisch monument dat wereldwijd even bekend is als het Atomium of de Grote Markt in Brussel.

.de watervallen van Coo

De watervallen van Coo zijn één van de bekendste bezienswaardigheden van de Ardennen. De waterval heeft een hoogte van 15 meter en behoort daarmee tot de hoogste van België. Het is een mooi gezicht en vele toeristen komen naar Coo om dit natuurgeweld vast te leggen. U kunt vanuit Plopsa Coo een stoeltjeslift nemen die u naar een hoger punt voert voor een mooi uitzicht op de gehele vallei. Op zomeravonden wordt de waterval verlicht.

Rondom de waterval is er van alles te doen, van midgetgolf tot kajakken. Verder zijn er in de buurt van de watervallen vele kraampjes te vinden met souvenirs en natuurlijk zijn er vele Belgische frietkotten.

.Plopsacoo

Wie de watervallen van Coo zegt zegt ook Plopsacoo. Het Ardense broertje van Plopsaland.

Beleef er tal van attracties voor het ganse gezin. Van spannende achtbanen tot waterglijbanen. In Plopsacoo vind je alles om een spannende dag te beleven.

.de Thermen van Spa

Spa was het allereerste thermale centrum ter wereld. Al in de zestiende eeuw werd er geëxperimenteerd met de weldadige krachten van de 60 natuurlijke bronnen.

De dag van vandaag is het het summum geworden van rust en ontspanning. 

Laat jezelf heerlijk verwennen met een massage onder een regengordijn. Of geniet van de talloze sauna arrangementen. Zwem in het unieke ronde zwembad en bewonder het adembenemend uitzicht over de groene streek en het architecturale hoogstandje met zijn pure lijnen, zachte rondingen en enorme glaspuien.